Untitled-2

Şuanki Zaman: 01-08-2009, 12:18 AM Merhaba, Ziyaretçi! (Oturum Aç — Kayıt Ol)

MuzikSokagi / Kültür / Sanat / Sinema / Katilimi Tanıyorum

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
« Daha Eski | Daha Yeni »
Normal Mod | Çizgisel Mod
Katilimi Tanıyorum
Yazar Mesaj
CrazyBoy
Music For Life : ))

Ruh Halim Ruh Halim
Mesgul

Burcum
aslan

Grup: Yöneticiler
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 1

Seviye: 20
Güç: 490 / 490

CrazyBoy's HPCrazyBoy's HP
Enerji: 166 / 1,941
CrazyBoy's MPCrazyBoy's MP
Sağlamlık: 62%
CrazyBoy's EXPCrazyBoy's EXP
Katilimi Tanıyorum

Yoğun ve stilize bir psikolojik gerilim olan "Katilimi Tanıyorum",merkezindeki sürükleyici bulmacayla kimlik, aile ve takıntının karanlıkyönlerini irdeliyor. Orjinal Adı: I Know Who Killed MeYönetmen: ChrisSivertsonOyuncular: Lindsay Lohan , Bonnie Aarons, Michael AdlerYapımTasarımı: Jerry FlemingYapımcı: Frank Mancuso, Jr.Film hakkında dahafazla bilgi için tıklayın!Film Fragmanını izlemek için tıklayın!NewSalem’in bu sakin kasabası genç kadınları kaçıran ve öldürmeden önceonlara haftalarca işkence eden hunhar bir seri katille dehşete boğulur.Yetenekli bir piyanist ve hevesli bir yazar adayı olan Aubrey Fleming,arkadaşlarıyla dışarıda geçirdiği bir akşam sırasında ardında hiç izbırakmadan kaybolduğunda, katilin son kurbanı olduğu düşünülür. Katilinizini sürmek için toplanan FBI Özel Görevler Birimi zaman ilerledikçegenç kızı bulma konusundaki ümitlerini yitirmeye başlarlar. Fakat birgece, bir sürücü, ıssız bir yolun kenarında, üstü başı perişan halde veciddi biçimde yaralanmış genç kızın yardım istediğini görür. Kız hemenhastaneye kaldırılır. Aubrey’nin annesi Susan (Julia Ormond) ve babasıDaniel (Neal McDonough) ara ara kendine gelen kızlarının başındabeklerler. Aubrey nihayet konuşacak duruma geldiğinde, Aubrey Flemingdiye birini tanımadığını, kendisinin talihsizlikler yaşayan, DakotaMoss adlı bir striptizci olduğunu iddia ederek herkesi şoke eder. Nedenbeni öldürmek istiyor? Ben onun için kimim? Ben kimim?− DakotaMossYapımcı Frank Mancuso Jr. “I Know Who Killed Me/KatilimiTanıyorum”un senaryosunu eline ilk aldığında öykünün benzersiz öğeleriilgisini çekti. Sinema sektöründe geçirdiği 30 yıl süresince, “Fridaythe 13th” serisinden Robert de Niro’nun başrol oynadığı uluslararasıyapım “Ronin”e kadar pek çok farklı projeye imza atmış biri olarak,Mancuso bir proje seçerken içgüdülerine güvenmeyi öğrendiğini söylüyor.“Kullandığım ilk kriterlerden biri ‘Bu filmi izlemek ister miyim?’sorusu” diyor Mancuso ve ekliyor: “Senaryoyu ilk okuduğumda, daha öncegörmediğim bir hikaye gördüm. Karakterler çok zengindi. Hikaye örgüsüzorlayıcıydı. Beni gerçekten içine çekti”. Mancuso proje için biryönetmen aramaya başladığında, ortaya atılan ilk isimlerden biri ChrisSivertson’dı. Sinemada nispeten yeni bir isim olan Sivertson’ın çıkışfilmi “The Lost” karizmatik bir sosyopatın dürüst tasviriyle filmfestivalleri çevresinde hem tartışma yaratmış hem de beğeni toplamıştı.“İzlediğimde ayaklarım yerden kesildi” diyor yapımcı ve ekliyor: “Filmiçok az bir bütçeyle yapmıştı. İzler izlemez aradığımız yönetmenibulduğumuzu anladım”.Yapımcılar filmin merkezindeki Aubrey Fleming veDakota Moss ikili rolü için oyuncu seçimine giriştiklerinde ilginç birkaç soruyla karşı karşıya kaldılar. Mancuso bunları şöyle sıralıyor:“Tanınmış birini mi istiyorduk? Yeni birini mi keşfetmek istiyorduk?Filmi yetkin, güçlü performanslarla mı doldurmak istiyorduk, yoksayıldızlar mı arıyorduk? Filmi istediğimiz yöne götürme özgürlüğünesahip olduğumuz için kendimize şunu sorduk: Kim insanları ayağakaldırıp, bu filme dikkat çekmeyi başarabilirdi?”. “Lindsay Lohankesinlikle ünlü biri, ama benim için ilginç olanı bugüne dek yaptığıçalışmalar” diyor Mancuso ve ekliyor: “Onun yaşında o konuma gelmiş birçok insanın aksine, Lindsay’de gerekli nitelikler var”.Lohan ise dahasenaryoyu bitirmeden, malzemenin sıra dışılığına rağmen, ya da belki oyüzden projeyi benimsedi. “Bir kaç sahnesini okuduktan sonra onlaraprojede yer alacağımı söyleyen bir e-posta gönderdim” diyor aktris veekliyor: “Okuduklarımdan biri striptiz sahnesiydi. İlk önce, ‘Bunun birkısmını yeniden yazamazlar mı?’ diye düşündüm, ama sonradan bu sahnegerçekten ilgimi çeken şeylerin bir parçası oldu. Belli şeyleriyapamayacağımı söyler söylemez, ‘Tamam ama bunu yapmam lazım’ diyedüşündüm”. Lohan projeye katıldıktan sonra, yapımcılar gençyıldızlarının yoğunluğuna ayak uydurabilecek bir oyuncu kadrosuoluşturmaya koyuldular. “Lindsay’nin ekibimize katılmasına çoksevindik, ama ‘Tamam, artık o olduğuna göre diğer rolleri öylesinedağıtabiliriz’ demedik. Kalabalık kadro gerektiren bir film bu. Annebaba, erkek arkadaş ve diğer karakterler de filmde çok önemli yertutuyor. Julia Ormond, Neal McDonough ve Brian Geraghty gibi oyuncularıkadromuza kattık. Bunun bir Lindsay Lohan filmi olması ve onun harikabir aktris olması kısmen de olsa diğer oyuncuların kararında etkilioldu” diyor Mancuso. “I Know Who Killed Me/Katilimi Tanıyorum” dahaönce Mel Gibson’ın Amerikan Görüntü Yönetmenleri Derneği Üstün BaşarıÖdülü alan tarihi filmi “Apocalypto”da kullanılan Genesis sistemikullanılarak HD formatında çekildi. Mancuso HD kullanımının önde gelensavunucularından biri olarak, “Post prodüksiyonda görsel efektler içinciddi ölçüde dijital çalışma yapılacağı için Genesis kullanmanın önemliolduğunu düşündüm” diyor ve ekliyor: “Ayrıca bu yeni sisteminestetiğinin de muhteşem olduğunu düşünüyorum. HD daha önce var olanalan derinliği, hantal kameralar gibi engelleri ortadan kaldırıyor.Üstelik post prodüksiyonda görüntünün renk ve dokusuyla olağanüstü birşekilde oynanabilmesini sağlıyor. Bu filmin gerçekten modern ve güncelolması istendi. Genesis sistemi güncelin en ileri noktasını temsilediyor”.Sivertson ilk başta filmi HD formatında çekmeye isteksizdi, amabir dizi test ona ve görüntü yönetmeni John R. Leonetti’ye gösterdi kiHD post prodüksiyonda yaratıcılık açısından çok daha fazla fırsatsunacaktı. Yönetmen bu konuda şunları söylüyor: “Ben eski ekolsinemanın büyük bir hayranıyım. İlk filmimi süper 35’likle çektim veharika bir deneyim yaşadım. Filmde güçlü renkler, çok belirgin bir renkyelpazesi kullanmak gerçekten çok ilgimi çekiyordu. HD’yle ilgili enbüyük korkularımdan biri renklerin yeterince zengin olmayacağıydı çünküben tek renkli, kara film tarzında bir gerilim değil, tam tersine çokparlak renklerin yer aldığı bir film yapmak istedim”. Ama, Mancuso’nunda dediği gibi, HD aslında yapımcılara renk paletini pekiştirme olanağısundu: “Bu görüntüleme formatı bize maviyi daha mavi, kırmızıyı dahakırmızı yapma ve dokuyla oynama imkanı sundu. Bu sistemde filmiçekildikten sonra boyamanın yolları var ki böylece post prodüksiyonsırasında bazı yerleri değiştirmek ve vurgulamak gibi benzersiz birolanak elde ediyorsunuz”. Mancuso filmi sinema seyircileriyle birlikteizleyip, kimin hangi karakterle özdeşleşeceğini ve filmden ne alacağınıgörmek için sabırsızlandığını söylüyor ve ekliyor: “Karakterlerinyaşadığı serüvenler sizi farklı şekillerde etkileyebilir. Bence filmgüçlü bir bakış açısından sunulduğu için, izleyiciler filmin nereyegittiğini hemen anlayamayabilirler”.Neal McDonough ise hangi yönegiderse gitsin filmin yavaşlamadığının altını çiziyor: “Nefes kesicibir film. Sürekli olarak tempolu bir şekilde ilerliyor. Kenarınızınkoltuğuna ilişip, sırada neyin olduğunu merak ettiğiniz ve ‘Orayagirme! Sakın girme!’ diye bağırdığınız filmlerden biri!’” Lohan’a göreise, “I Know Who Killed Me/Katilimi Tanıyorum” muhteşem bir gerilimfilmi. “Bence bu film yeni neslin ‘The Silence of the Lambs/KuzularınSessizliği’ olacak” diyen aktris, sözlerini şöyle noktalıyor: “Benimyaşımdaki insanlar gerçekten sağlam bir psikolojik gerilim filmiyle sıksık karşılaşmıyorlar. Bu film benim için öyle. İzleyiciyi süreklimeraklandıracak ve koltuklarına yapıştıracak. Böyle bir filmin parçasıolmak harika çünkü bu türü gerçekten seviyorum”.

Sitemize Uye Olmadan Linkleri Goremezsiniz. Lutfen Giris Yapin veya Burayı Tıklayarak Kayit Olun..
10-10-2007 11:07 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
edaeda
Junior Member
**

Ruh Halim Ruh Halim
Kederli

Burcum
boga

Grup: Kayıtlı
Karma Puanı: 0

Seviye: 1
Güç: 0 / 0

edaeda's HPedaeda's HP
Enerji: 0 / 0
edaeda's MPedaeda's MP
Sağlamlık: 0%
edaeda's EXPedaeda's EXP
RE: Katilimi Tanıyorum

tşk türkce alt yazımı açaba ve link i göremedim

08-15-2008 07:13 AM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
CrazyBoy
Music For Life : ))

Ruh Halim Ruh Halim
Mesgul

Burcum
aslan

Grup: Yöneticiler
Karma Puanı: 1

Seviye: 20
Güç: 490 / 490

CrazyBoy's HPCrazyBoy's HP
Enerji: 166 / 1,941
CrazyBoy's MPCrazyBoy's MP
Sağlamlık: 62%
CrazyBoy's EXPCrazyBoy's EXP
RE: Katilimi Tanıyorum

film hakkında bilgi bu download edemezsin malesef

Sitemize Uye Olmadan Linkleri Goremezsiniz. Lutfen Giris Yapin veya Burayı Tıklayarak Kayit Olun..
08-16-2008 06:51 AM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Foruma Git:

İletişim | MüzikSokagi | En Üste Dön | Konulara Dön | Arşiv | RSS | Uyarı cinsleris

Türkçe Çeviri: Arno
Kodlayanlar MyBB
Telif Hakkı © 2002-2009 MyBB Group